CoBrA Schilderen

COBRA SCHILDEREN
Kleurrijk en fantasievol schilderen in de stijl van Karel Appel of Corneille

Basisinfo | Offerte aanvragen | Tarievenlijst

Prijs: vanaf € 270,- (minimum starttarief voor 60-75 min. incl. 10 deelnemers)
Overige kosten: reiskosten € 0,45 p/km (Waalwijk-Uw locatie-Waalwijk)
Tijdsduur: standaard 90 minuten. Tijdsduur op maat in overleg.
Minimum/maximum aantal deelnemers: 10/150. 150+ in overleg
Leeftijdsindicatie: vanaf 10 jaar. Jonger dan 10 jaar in overleg
Geleverde bescherming: schort, handschoenen
Bijzonderheden: vermelde bedragen zijn inclusief BTW


Aanvullende info

Inleiding
Wie kent ze niet, Karel Appel en Corneille? Twee Nederlandse kunstenaars die zich in 1948, samen met een aantal stijlgenoten, verenigden in een voor die tijd zeer progressieve kunstenaarsgroep. Onder de naam CoBrA zou hun kinderlijke, kleurrijke stijl wereldwijd bekendheid vergaren.

Opbouw Workshop
Het doel van de CoBrA workshop is om zo naïef mogelijk te schilderen. Voor veel volwassen deelnemers is dat echter niet zo eenvoudig als het lijkt. Om over de eerste schroom heen te komen wordt daarom eerst begonnen met met het maken van een snelle pastelschets die als basis dient voor het uiteindelijke schilderij. De opdracht daarbij is simpel: niet nadenken, maar spontaan je verbeelding op het doek zetten. Geef je over aan je fantasie, vergeet structuur, details en logica en beperk je tot een ongecompliceerde beeldtaal. Voor het schilderen geldt hetzelfde: denk grenzeloos! Roze bomen, gele koeien, paarse poezen, niets is te gek. Zelfs zonder schilderervaring, maar met een beetje begeleiding, kan iedereen zo een eigen kleurrijke CoBrA-schilderij maken dat ook werkelijk gezien mag worden.

Materialen
Deelnemers krijgen de beschikking over een schildersezel, een paneel of canvasdoek (50 x 40 cm), pastels, penselen, een palet, acrylverf, een overall en handschoenen.

Locatie
De CoBrA Workshop kan zowel buiten als binnen worden gegeven, op locatie naar wens. Aangezien er geen speciale eisen worden gesteld aan de locatie is zelfs een huiskamer geschikt. Er wordt gewerkt met vrijwel reukloze acrylverf, dus er blijft geen nare verflucht hangen. Vloeren en meubilair worden eventueel volledig door ons afgedekt.

Extra Mogelijkheden
De CoBrA Workshop wordt ook aangeboden inclusief catering in de stijlvolle ambiance van Chalet Fontaine in Kaatsheuvel. Bekijk hier de arrangementen.

Aan het eind van de workshop krijgt iedereen zijn CoBra-schilderij mee naar huis.


Info voor Scholen

Bij de CoBrA-workshop voor het onderwijs maken we gebruik van een extra module waarbij kort en bondig o.a. de geschiedenis van de kunstvorm en de belangrijkste CoBrA-kunstenaars aan bod komt.


Boekingssuggesties

Bedrijfsuitje, teamuitje, festival, manifestatie, schoolproject, ckv, familiedag