TIP! Graffiti Workshop

GRAFFITI WORKSHOP
Kunst maken met verfspuitbussen! De leukste activiteit voor een familiefeest, vrijgezellenfeest, vriendenclub, personeelsuitje, bedrijfsuitje, teamuitje, festival, kunstevenement of teambuilding!

Basisinfo | Promofilmpje | Offerte aanvragen | Tarievenlijst

Prijs: vanaf € 270,- (minimum starttarief voor 60-75 min. incl. 10 deelnemers)
Overige kosten: reiskosten € 0,45 p/km (Waalwijk-Uw locatie-Waalwijk)
Tijdsduur: standaard 90 minuten. Tijdsduur op maat in overleg.
Globale tijdsindeling: opbouw-20 min | workshop-90 min | afbouw-20 min
Minimum/maximum aantal deelnemers: 10/300. 300+ in overleg
Bescherming: verfponcho, mondmasker, handschoenen, mouw-/schoenhoezen
Overige bescherming: grondzeil voor afdekken ondergrond.
Benodigde werkruimte: circa 1,5 m2 per deelnemer
Bijzonderheden: vermelde bedragen zijn inclusief BTW


Aanvullende info

Inleiding
Graffiti (gruh-fie-die/ grah-fie-tie). De een vindt het kunst, de ander vindt het vandalisme. Maar wat je mening over deze populaire straatkunst ook is, wie zo’n gespoten creatie goed bekijkt zal moeten toegeven dat het vaak razendknap gemaakt is. Inmiddels is dat besef ook tot de kunstwereld doorgedrongen, want Graffitikunst is tegenwoordig zelfs in de toonaangevende musea te bezichtigen.

Opbouw Workshop
Onder begeleiding van een professionele ‘Schrijver’ (Graffitikunstenaar) wordt stap voor stap, van schets tot ‘schrijven’ (spuiten), de Graffiti-technieken uitgelegd. Deelnemers kunnen daarna goed voorbereid aan de slag om een eigen ‘piece’ (Graffitikunstwerk) te maken. Eerst wordt met stiften een tekening op papier gemaakt, daarna wordt dit ontwerp met ‘Cans’ (spuitbussen) uitgewerkt op een groot paneel. Snel zal blijken dat Graffitispuiten niet eenvoudig is, maar dat in korte tijd toch verrassend mooie werken te maken zijn.

Materialen
Bij een standaard Graffitiworkshop wordt gespoten op hardboard platen van 120×60 cm. Deze platen worden op hoge schragen worden geplaatst, zodat deelnemers rechtstandig kunnen werken. Bij een standaard workshop werkt iedere deelnemer op een eigen plaat, maar uiteraard kan ook in groepjes worden gewerkt. Deelnemers krijgen de beschikking over spuitbussen, caps, een stofmasker en kledingbescherming. Materiaalkeuze en afmetingen kunnen in overleg naar wens worden aangepast. Voor rolstoelgebruikers zijn speciale schragen beschikbaar.

Locatie
Art Republic bemiddelt tussen workshopaanbieders en opdrachtgevers en heeft dus geen eigen locatie. Een Graffiti Workshop vindt daarom altijd plaats op een locatie die door de opdrachtgever is uitgezocht. In verband met het vrijkomen van drijfgassen en de vorming van verfdamp is het echter noodzakelijk dat de activiteit in de buitenlucht of in een optimaal geventileerde ruimte plaatsvindt. Er wordt geen enkele vorm van overlast veroorzaakt, dus een plein, veld, overdekte tuin, carport, fietsenstalling of afgelegen viaduct is prima geschikt. Per deelnemer is circa 1,5m2 werkruimte nodig.

Vindt u het moeilijk om een locatie te vinden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, wij denken graag met u mee.

Tijdsduur
De standaard tijdsduur van een Graffitiworkshop bedraagt 90 minuten. Voor recreatieve doeleinden is dat voldoende om een mooi werkstuk te maken. Uiteraard bieden wij ook de mogelijkheid om workshops met een tijdsduur op maat te boeken. De minimale tijdsduur bedraagt echter 60 minuten. De maximale tijdsduur bedraagt 180 minuten. Opbouw- en afbouwtijd gaan uiteraard niet van de workshoptijd af.

Aan het eind van de workshop mag iedere deelnemer het gemaakte graffitikunstwerk mee naar huis nemen.


Goed om te weten
Bij ons maken de deelnemers het Graffiti kunstwerk echt helemaal zelf! Het zijn dus geen tekeningen die vooraf door een docent worden opgezet en daarna moeten worden ingekleurd.


Info voor Scholen

Bij Graffitiworkshops voor het onderwijs maken we gebruik van een extra module waarbij kort en bondig o.a. de geschiedenis van de kunstvorm, maar ook de gevolgen van illegale Graffiti aan bod komen.


Promofilmpje