Herman Brood

SCHILDEREN ALS HERMAN BROOD
Energiek en dynamisch schilderen in de stijl van Herman Brood

Basisinfo | Offerte aanvragen | Tarievenlijst

Prijs: vanaf € 270,- (minimum starttarief voor 60-75 min. incl. 10 deelnemers)
Overige kosten: reiskosten € 0,45 p/km (Waalwijk-Uw locatie-Waalwijk)
Tijdsduur: standaard 90 minuten. Tijdsduur op maat in overleg.
Minimum/maximum aantal deelnemers: 15/60. 60+ in overleg
Leeftijdsindicatie: vanaf 10 jaar. Jonger dan 10 jaar in overleg
Geleverde bescherming: overall, handschoenen, schoenhoezen, knie-pads
Vereist: 1) per deelnemer minimaal 3m2 vrije werkruimte. 2) Harde ondergrond.
Bijzonderheden: vermelde bedragen zijn inclusief BTW


Aanvullende info

Inleiding
Herman Brood was tijdens zijn leven al een legende. Hij baarde opzien als Neerlands bekendste rock ‘n roll junkie. Beroemd geworden als zanger/muzikant, maar daarnaast ook een begenadigd kunstenaar. Zijn bekende schilderstijl is vaak geïmiteerd, maar nooit geëvenaard.

Opbouw Workshop
Wat het werk van Brood zo interessant maakt zijn de verschillende technieken die hij gebruikte. Hij schilderde, droop, spoot en maakte gebruik van sjablonen en verfrollers. Deelnemers gaan op dezelfde wijze te werk. Het maken van een schilderij in de stijl van brood is dan ook een energieke bezigheid! Door het gebruik van de ‘grove’ schildersmaterialen wordt tevens veel gevraagd van de creativiteit van de deelnemers. Er komt geen penseel aan te pas! Tijdens de workshop wordt geen gebruik gemaakt van schildersezels, de werkstukken liggen gewoon plat op de grond. Omdat die werkhouding niet voor iedereen even comfortabel is, wordt uiteraard gezorgd degelijke kniebescherming.

Materialen
Deelnemers krijgen de beschikking over flacons acrylverf, penselen, verfrollers, spuitlak, grote vellen speciaal papier (80 x 100 cm) en diverse hobbymaterialen voor het maken van sjablonen. Ook voor beschermende kleding wordt gezorgd.

Locatie
De Herman Brood Workshop wordt zowel binnen als buiten gegeven, op locatie naar wens. Per deelnemer is minimaal 3m2 vrije werkruimte nodig. Omdat op de grond wordt gewerkt is een harde ondergrond noodzakelijk.

Extra Mogelijkheden
De Herman Brood Workshop wordt ook aangeboden inclusief catering in de stijlvolle ambiance van Chalet Fontaine in Kaatsheuvel. Bekijk hier de arrangementen.

Aan het eind van de workshop krijgt iedereen zijn zelfgemaakte ‘Brood’ mee naar huis.


Info voor Scholen

Bij de Herman Brood Workshop voor het onderwijs maken we gebruik van een extra module waarbij kort en bondig zijn leven, stijl, werkwijze en invloed op de Nederlandse kunstwereld wordt besproken.


Boekingssuggesties

Bedrijfsuitje, personeelsuitje, teamuitje, kunstactiviteit, kunstevenement, kunstworkshop, live art op festival, manifestatie, schoolproject, ckv