(Portret)Kunstenaars gezocht (spoed!)

DEZE ADVERTENTIE IS VERLOPEN!

Voor een zeer gerenommeerde Belgische relatie zijn wij met spoed op zoek naar enthousiaste kunstenaars die in korte tijd een portret van een persoon kunnen schilderen. Het betreft een opdracht voor de opname van een videoclip die in Brussel zal worden opgenomen.

Concept
Het concept van de videoclip is dat de zanger zijn nummer intiem brengt in een atelier. Hij wordt omringd door 15-20 kustenaars die werkend aan een ezel een portret van hem maken. De creatie van de verschillende kunstwerken en de interactie tussen de zanger en kunstenaars wordt gevolgd en in beeld gebracht.

Over het portret
Het is de bedoeling dat het een portret wordt van de zanger, maar dit hoeft niet noodzakelijk modeltekenen te zijn. Het mag ook een eigen interpretatie zijn van de persoon die voor je zit. De stijl kan dus heel uiteenlopend zijn: van klassiek tot abstract, van tekenen tot schilderen. Het enige wat wel noodzakelijk is, is dat je aan een ezel kunt werken en betrekkelijk snel een portret kunt creëren (bv in een korte dag). Dit kan variëren van iemand die snel schets na schets maakt, tot iemand die langer aan 1 creatie werkt.

Kunstenaarsprofiel
We zoeken enthousiaste kunstenaars in alle soorten, maten, leeftijden en stijlen. In het gunstigste geval komen we zo tot een grote variëteit aan kunstenaars en kunstwerken.

Materialen
We veronderstel dat iedereen graag met zijn eigen materiaal werkt, de geselecteerde kunstenaars worden daarom verzocht om bij voorkeur hun eigen materialen mee te brengen. De onkosten worden vergoed.

Opname
de opnames duren 1 lange dag en die kan doorgaan op zaterdag 26/2 of op zondag 27/2. Dit is afhankelijk van de locatie waarvoor gekozen wordt. Voor middageten tijdens de opnamedag wordt gezorgd.

Copyright
Aangezien ieder kunstwerk automatisch door copyright beschermd wordt, worden de geselecteerde kunstenaars verzocht de rechten van het betreffende kunstwerk af te staan voor vertoning van de videoclip in de media. Wanneer je hier niet mee instemt zijn we namelijk niet gerechtigd om de beelden van jouw schilderij te vertonen.

Overige info
In een verder stadium zou de band wellicht graag de beste kunstwerken online op hun site zetten, met de namen van de kunstenaars erbij en/of eventueel een link. Er is kort gedacht over het idee van een veiling voor een goed doel, maar daar is nog geen zekerheid over. Dit zou eventueel later met de betreffende kunstenaars besproken kunnen worden.

Geinteresseerd?
Als het je leuk lijkt om mee te werken aan deze productie, stuur dan de volgende info voor uiterlijk vrijdag 18 februari naar:
videoclip@caviarcontent.com cc: info@artrepublic.nl
■ Datum of data van beschikbaarheid.
■ Recente en duidelijke foto van jezelf.
■ 5 foto’s van recente werken.
■ Berekening van de totale onkostenvergoeding.

Eind van de week wordt uit alle aanmeldingen een definitieve selectie gemaakt.

Voor meer informatie verwijzen we je naar: videoclip@caviarcontent.com